perjantaina, tammikuuta 15, 2010

Pehmeää

Keskiviikosta alkaen tämä viikko on ollut melkoisen kurja. Sain kyseisenä iltana huonoja uutisia ja niiden tuoman stressin, ahdistuksen sekä yleisen murheilun suossa rämmin aina tähän päivään asti. Tänään asiat näyttivät hitusen selkeämmiltä ja koenkin päässeeni edes henkisesti tässä hommassa kuiville.

Aina, kun minun täytyy tehdä paljon aivotyötä tai vaihtoehtoisesti olen hyvin stressaantunut tai ahdistunut, käytän käsitöitä sekä ruoanlaittoa henkisenä varoventtiilinä. Tietyt asiat, toistuvat kaavat ja käsillä tekemisen riemu antavat jotakin sellaista, jolla voi hoitaa itseään ja omaa mielenterveyttään. Samalla syntyy sitten uusia herkullisia ruokalajeja, neuleita sekä helmitöitä.

Tänään koin iloa ja riemua siitä, että minulle oli tullut paketti, jonka piti saapua vasta viikonlopun jälkeen. Menin noutokoodin kanssa Itellaan ja kävin hakemassa paketin. Tuskin maltoin odottaa kotiinpääsyä, että pääsin kurkkaamaan sisään. Paketista paljastui hartaasti odottamani lajitelma lankoja.


Eivätkö ne olekin aivan hirvittävän kauniita? Pehmeitäkin ne ovat, toisin kuin ne realiteetit, joiden kanssa olen kamppaillut. Suurin osa olisi menossa lahjaneuleiksi, mutta jommasta kummasta sinisestä olen haaveillut myös omana kaulahuivina. Itselle neulominen ei vain ole läheskään niin nautinnollista kuin lahjusten tikkuaminen kasaan.

Mutta tämä viikonloppu on omistettu sille, että hoidan itseäni nukkumalla riittävästi, ulkoilemalla, syömällä, polttamalla kynttilöitä, yleisellä hemmottelulla sekä neulomalla.

2 kommenttia:

Vanill kirjoitti...

Aivan aivan, eihän kattoa voinut ensin syödä kun se oli koko talon fotogeenisin ja karkillisin osuus? :D Mun syöntijärjestys on tosiaan välillä aika omalaatuinen, esimerkkinä Ballerina-keksit (joissa on keskellä vadelmahilloa): ensin päällimmäinen "rinkula", sitten alakerroksesta hilloa ympäröivä keksi ja täytekreemi ja viimeisenä sitkeä hillo-osuus. <3_<3

Annis kirjoitti...

Syöntijärjestys on oleellinen asia. Dominokekseissä sen ratkaisee esimerkiksi se, jääkö täyte kiinni ylä- vai alakanteen vai tasaisesti molempiin. Ruoka on vakava asia!