sunnuntaina, tammikuuta 03, 2010

Joulun jälkeistä elämää

Olin suurimman osan joulukuusta reissuamassa, joten en blogia ole ennättänyt pahemmin päivitellä. Palattuani takaisin Suomeen suuntasin kotipaikkakunnalleni itärajalle joulun ajaksi ja palasin takaisin opiskelukaupunkiini vasta juuri ennen vuodenvaihdetta. Aivan vallan kamalasti en ole edes ennättänyt käsitöitä työstää tämän lomailun aikana, mutta jonkin verran kuitenkin.


Jouluaattoa ennen ehdin neuloa kasaan Hanna Piiparin Korinpohjakämmekkäät miehekkeelle. Moiset valmistuivat kahdessa illassa Seitsemästä veljeksestä. Väri oli miehen itsensä valitsema.


Minun käteeni moiset ovat hitusen liian pitkät sekä väljät, mutta miehekkeelle moiset istuivat ongelmitta. Puikkokokoni oli ohjeessa mainittua kokoa suurempi, joten kompensoin valitsemalla ohjeen versioista M-koon neulottavakseni.

Lisäksi minulla on työn alla kirjoneulelapaset, joita nakuttelin kasaan muutamana joutuhetkenä reissussa. Ehkäpä ihan onnekseni luppoaikaa ei ollut kovin runsaasti, joten neulekaan ei vallan kamalasti edennyt. Ne tahtoisin kuitenkin tehdä loppuun jossakin vaiheessa.


Olen hyödyntänyt viimeisiä lomapäiviä tehokkaasti tekemällä reissusta ostamaani ristipistotyötä. Tiedän, että tämän tekeminen loppuun asti tulee viemään useamman kuukauden, joten turhan innokas en ole työn valmiiksi saattamisessa. Kokoa pohjakankaalla on noin 70 cm x 70 cm. Kirjonta ei tietenkään näin iso ole, mutta aivan riittävän iso pitämään minut kiireisenä hyvän aikaa. Muutaman värin olen kuitenkin ennättänyt tästä keijutyöstä tökkiä valmiiksi. Ehkäpä hiljaa hyvä tulee.

Työn ostin Kiinasta ja hintaa sillä oli huikeat 9 euroa. Mukana tuli valmiiksi ruudutettu Aida-kangas, kaikki työssä tarvittavat kirjontalangat, pari neulaa sekä useampi pussillinen helmiä helmikirjontaa varten. Ostin muutaman muunkin ristipistopakkauksen ihan vain siitä ilosta, että hinta oli niin uskomaton. Ehkäpä saan myöhemmin inspiraation tehdä ne sitten valmiiksi asti peräti.

Ainoa ongelma työhön liittyen oli ohjeistuksen löytyminen ainoastaan kiinaksi. Toki sain urkittua peruspistojen osalta värit ja työvaiheet puhtaan logiikan avulla, mutta mitenkähän pitäisi toimia, kun värikartassa yhden pistomerkin kohdalle on merkitty kaksi erillistä väriä ja päällä on muutama iloinen kiinalainen merkki? Valistunut arvaukseni on, että piston toinen puolikas tehdään toisella, toinen toisella värillä. Päätin kuitenkin aloittaa noista varmoista pistoista ja konsultoida kiinaa puhuvaa ystävääni ennen radikaalien kokeilujen aloittamista.

Ei kommentteja: