lauantaina, tammikuuta 23, 2010

Fifi

Huivi siskolleni pakkasta torjumaan. Sain eilen Johanna Pajakosken suunnitteleman Fifi-huivin valmiiksi elokuvaa katsellessa. Illalla tunsin oloni vielä sen verran reippaaksi, että laitoin huivin pingottumaan. Pitäisi vielä punnita huivi, jotta tiedän langan tarkan menekin. Arvioni on kuitenkin, että huivi söi lankaa noin 150 grammaa. Jäljelle jäikin samaa punaista vielä yksi kerimäni kerä.


Pingottamiseen tuntuu olevan yhtä monia tapoja kuin on tekijöitäkin. Minulla ei tilanpuutteen vuoksi ole ollut muita nokkelia ratkaisuja pingottamiseen kuin pyykkiteline. Siihen olen yleensä lionneen huivin asetellut sopivasti ja sitten puuvillalangalla sitonut huivin sopivista kohdista alustalleen kireäksi. Tämä on toiminut toistaiseksi ainakin hyvin ja niin isot kuin pienetkin huivit on saatu pingotettua. Ero ennen pingotusta ja pingotuksen jälkeen oli myös melkoinen, sillä huivi jämäköityi sekä kasvoi kooltaan.Fifi oli alun kompastelun jälkeen helppo neuloa ja virolainen liukuvärjätty neuloutui helposti. Lisäsin huivin reunoille vielä siskon pyynnöstä hapsut. Tosin jäin jälkikäteen pohtimaan, olisiko niiden pitänyt olla vielä muhkeammat kuin nykyiset ohuemmat versiot.

Jälkimmäiset kuvat on otettu tänä aamuna luonnonvalossa eli niissä huivin sävyt ovat lähempänä todellisuutta kuin yläkuvassa.

Ei kommentteja: