perjantaina, joulukuuta 04, 2009

Joululahjoja

Viimeisiä lahjuseriä eli äidin sukat. Äidillä on tapana neuloa näpit punaisina muille sukkia samalla kun naisen omat jalat ovat kroonisesti jäässä. Tyypillinen suutarin lapset -tapaus siis. Tästä syystä päätin neuloa äidille sukat osaksi joululahjaa. Tiedän uskaltavani näitä vilautella täällä, koska äiti ei blogiani lue kuitenkaan.
Lankana Seitsemän veljestä, mallina muistaakseni joku Novitan oma. Pelkäsin etukäteen, että palmikon ja pitsineuleen yhdistelmä olisi jotenkin vaikea kaltaiselleni kokemattomalle neulojalle, mutta ensimmäisen sukan jälkeen osasin jo mallineuleen ulkoa ja sukat syntyivätkin Supernaturalin kakkoskautta katsoessa sangen sutjakkaasti. Ainoa nolostelun aihe on se, että palmikon kierto ykkössukassa vaihtaa suuntaa ja tajusin moisen koko lailla lahjakkaasti vasta siinä vaiheessa, kun olin jo kakkossukan puolivälissä. En kehdannut enää purkaa. Ajattelin selittää tämän nolon kömmähdykseni sillä surullisenkuuluisalla oman käden jäljellä. Ehkä se tästä ja en jää perinnöttömäksi.

2 kommenttia:

Haltiakummi kirjoitti...

Läksin vastavierailulle, ja löysinkin heti jotain kivaa :)
Itse meinasin tehdä pukinkonttiin erilaisia pipoja, mutta taitaa joulu mennä ohi ennen kuin edes saan lankoja esille.
Tosi kauniit sukat olet tehnyt, varmasti superneulojan suosima lahja!

Annis kirjoitti...

Haltiakummi, kiitoksia :) Nolottaa vaan edelleen se pikkuvirhe siellä sukissa. Miten ei voi aikuinen ihminen tajuta, että silmukoiden poimimissuunta täytyy painaa mieleen ja siihen täytyy keskittyä. Muissa kohdissa meni sitten onneksi tuurilla oikein :D Minullakin oli suunnitelmana tehdä vaikka mitä, mutta se aika menee mystisesti niin kiireesti, ettei vaan kerkeä!