maanantaina, marraskuuta 23, 2009

Kuvasatoa

Nyt kun minulla on se kamera, akku sekä neulomukset samassa paikassa, lienee hyvä purkaa kuvasumaa. Osa töistä menee lahjuksiksi, joten en niitä ole uskaltanut liittää tänne ennen kuin tarpeelliset lahjomisrituaalit on käyty läpi. Niitä odotellessa kuitenkin.

Itsevärjätyistä langoista koetan saada myös kuvat, jahka pääsisin joku päivä pihalle luonnonvalossa kuvailemaan. Tahtoisin saada niistä kuitenkin mahdollisimman realistiset kuvat, sähkövalo kun vääristää kohtuuttomasti.


Toiset menninkäisen letti -mallilla tehdyt säärystimet, koska ne edelliset eivät olleet riittävän pitkät. Ai miten niin turhauttaa välillä olla suoraa sukua kirahveille ja orangeille, mitä raajojen pituuteen tulee? Nämä yltävät kuitenkin kätevästi nilkasta miltei polvitaipeeseen asti eli ovat juuri pätevät. Mietin vielä, että pidänkö itse ne tummemmat vai lahjoitanko ne eteenpäin.


Nämä saivat nyt kunnian olla toinen koskaan neulomani sukkapari. Lankana oli veriseitikeillä värjätty Nalle. Varsista en kehdannut tehdä niin pitkiä kuin olisin tahtonut, sillä pelkäsin langan loppuvan muutoin kesken. Sitä jäikin loppujen lopuksi vain pieni nöttönen, nämä kun oli tehty kengänkoon 45 mukaan. Nämä menevät lämmittämään pikkuveljen jalkoja, hän kun pyytämällä pyysi minua tekemään itselleen värjäämästäni langasta sukat "ihan että hän voi kertoa muille, että hänelläpä on veriseitikkisukat".

Jos muuten jäi vaivaamaan, kuvausalustana on silityslautani, jonka päällä neuleet höyrytin. Ja kyllä, se on ihan oikeasti noin järkyttävässä kunnossa. Kissat ovat pariin kertaan käyttäneet moista kynsiensä teroitteluun. Uusi päällinen on "tulossa ihan justiinsa". Ensi vuotta siis odotellessa.

Ei kommentteja: