sunnuntaina, lokakuuta 04, 2009

Usvaa ja revontulia

Syksy tekee taas tuloaan. Olen valmistautunut talven uuteen saapumiseen keräämällä puolukoita sekä etenkin sieniä, joiden saloihin kurssittauduin yliopiston suosiollisella avustuksella syksyllä. Etenkin ruokasienitietouteni räjähti käsiin ja lähimetsistä on tuntunut löytyvän toinen toista herkullisempia sieniä. Sienivuosikin on sangen mainio, joten satoa on riittänyt. Suppilovahveroita ja mustatorvisieniä on itse asiassa niin paljon, etteivät ne tahdo enää kaappiin mahtua.

Myös laitokselle Ylistön sillan yli tallustellessa huomaa tosiaan syksyn koittaneen. Ilma on kylmää ja takkia saa kiskoa tiukemmin ylleen tuulen puhaltaessa järven selältä. Tällainen keli on ollut omiaan kirvoittamaan neulomishaluja. Viimeistelin äipälle tekemäni revontulen tänään ja käärin villahuivin komeroon odottamaan kohtaamistaan vastaanottajansa kanssa.Huivi on tehty syysmarkkinoilta ostamastani liukuvärjätystä suomenlampaan villalangasta. Markkinoilla olisi ollut tarjolla useampaakin nättiä liukuvärjättyä, mutta tämä oli erityisesti sitä sävyä, jonka äipän harteille saatoin kuvitella. Lanka oli myös koko lailla karkeampaa versiota kuin normaalisti neulomani, joten sähköteippiä etusormessa kului tavallista enemmän. Ostamani 180 gramman vyyhti riittii mainiosti tähän huiviin ja pieni kerällinen jäi vielä ylikin.


Asunto on niin pimeä heti aamusta, ettei kuvaamisesta tahtonut tulla mitään. Nämä kuvat eivät tee huiville oikeutta kunnolla, mutta saapahan niistä jonkinlaisen käsityksen väreistä sekä mallista.

Nyt minulla on tavoitteena saada aikaiseksi vielä muutaman säärystimet (Muttei enää samalla vanhalla mallilla, vaihtelun vuoksi. Löysin muutaman uuden mallin, joihin ihastuin sangen paljon). Lisäksi minulla on nyt tilausjonossa yksi virkkaustyö sekä lapaset. Onneksi hämäriä syysiltoja riittää!

Ei kommentteja: