keskiviikkona, lokakuuta 07, 2009

Menninkäisen letti

Neulomispuuhat jatkuvat. Tarkoituksenani oli neuloskella jälleen kerran säärystimiä, mutta koska satuin netissä selaillessani törmäämään pariin aivan ihanaan neulemalliin, päätin hylätä läheiseksi tuttavaksi käyneen Väinön ja siirtyä kokeilemaan (sekä toivon mukaan oppimaan) jotakin uutta. Siispä seuraavaksi kumppanikseni koitui Menninkäisen letti.Lankana ihan perinteinen harmaa Seitsemän veljestä. Kerästä jäi vielä yli, joten olisin selkeästikin voinut suoda säärystimille vielä muutaman ylimääräisen sentin. Ehkä opin joskus arvioimaan langan menekkiä paremmin kuin nyt.


Malli oli nopea ja sutjakka neulottava ja näytti nätiltä. Ainoa ongelmani koko työn aikana oli se, että onnistuin kerran pudottamaan silmukan ja tällaisessa pinnassa sen poimiminen ja ylös kihnuttaminen ei ollutkaan enää minun taidoillani realistinen tavoite. Eipä muuta kuin purkamaan.
Alan saavuttaa ilmeisimmin jonkin uuden asteen tässä neulomispuuhassa, sillä ensimmäistä kertaa en onnistunut hullulla langankireydellä telomaan etusormeani. Oppia ikä kaikki ja silleen.

Ohje ja malli säärystimiin täältä eli Elinalta (joka muuten neuloi äärettömän kauniit säärystimet mallillaan, käykää katsomassa).

Ei kommentteja: