tiistaina, joulukuuta 16, 2008

Vaaleanpunaista

Olen virkkaillut tavanomaista enemmän nyt kuluneena kesänä sekä syksynä. Parhaillaankin väkerrän edellisessä postauksessa näkyneestä vihreästä vaatekappaletta samalla kun tehokäytän aikaani katsomalla telkkaria samalla. Viimeisin valmistunut projektini oli neuletakki sangen hempeistä sävyistä.

Ensinnäkin täytyy todeta, että langan värinä on hento kanerva, ei mikään vaaleanpunainen. Ihan vain siltä varalta, että asiasta tulisi jotakin epäselvyyksiä. Minä siis kannatan sitä, että vaaleanpunainen pitäisi laajoina yhtenäisinä väripintoina kieltää täysin kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä tai sitä vanhemmilta. Ainoan poikkeuksen muodostavat eläkeikäiset, hyväntuuliset naisihmiset, jotka tuntuvat vain tuovan lisää hyväntuulista energiaa ympäröivään maailmaan pukeutumalla reippaan kirkkaisiin väreihin.

Minä siis kuitenkin otin ja ostin muutaman kerällisen tätä kanervaista lankaa. Koukkuilin siitä sitten lopullisen jahkaamisen ja mallitilkkujen värkkäämisen jälkeen lyhyen neuletakin. Malli lähentelee oletettavasti jo hieman boleroa lyhyytensä puolesta, mutta koska en osaa täysin sujuvasti tämän alan terminologista kikkailua, jätän sen jonkun muun huoleksi.


Tässä kuvassa väri vastaa kutakuinkin sitä, mitä se on luonnossakin, pienellä erotuksella (Erotus menee sitten ehdottomasti siihen ei-vaaleanpunaiseen suuntaan, tiedättehän. Luonnollisesti). Malli yltää minulla kutakuinkin hieman vyötärön yläpuolelle. Työn alla olisi värkätä taikka etsiä sovelias koristehakaneula tuohon etumukseen.


Toinen kuvajainen vielä salamalla ahdisteltuna. Ai miten niin ei ole vielä vaatetta höyrytetty? Vastahan tuo on kuukauden ollut valmiina ja kiirettä on pitänyt...

4 kommenttia:

*~SL kirjoitti...

Tosi hienoja!

*~SL kirjoitti...

ai se olikin yksi ja sama, no kumminkin kivan värinen

Annis kirjoitti...

*~SL: Kiitokset. Tästä syystä piti nimenomaan ottaa muutama kuva, kun väri ei toistunut missään kuvassa täysin luonnollisena tai edes kuvien välillä samanlaisena ;)

Caramelo kirjoitti...

vvau! osaisipa mäkin vielä virkkaa, en edes muista miten sitä tehdääN! :D