sunnuntaina, joulukuuta 28, 2008

Louhikärmes

Olen jumissa Imatralla, jossa minulla ei ole mukanani kameran johtoa. En siis voi valitettavasti jakaa upeita hankikuvia lähimetsistä tai muitakaan joulullisia riemujani, vaan olen pakotettu kaivelemaan koneeni kätköistä vanhoja kuvia. Taisin uhata järkyttää kanssaeläjiä aikaisemmin villan pahoinpitelyllä, joten palataanpa taannoiseen keskusteluun, jonka kävin miehekkeen kanssa. Armeliaasti unohtamastani syystä kävimme keskustelua huovutusvillasta sekä lohikäärmeistä. Lopputuloksena oli, että ajattelimme kumpikin tehdä omat versiomme villaisista lohikäärmeistä.

Koska minun näkemykseni lohikäärmeistä on tietenkin hitusen kiltti ja hyväntahtoinen, tein oman versioni violeteista villoista. Mies totesi lopputuloksen nähtyään, että mokoma näyttää aivan lepakkoaasilta. Minä en moisesta kritiikistä taipunut, vaan totesin, etteivät olentoparan oletetut korvat olleet suinkaan korvat, vaan tietenkin pelottavat sarvet. Sitä paitsi, anatomisesti oikeaoppiset siivet muistuttavat tietenkin lepakkoa muotoilultaan. Kumpi meistä on eläintietelijä, häh?


Sarvet ovat muuten ihan oikeasti suurin piirtein samanmittaiset. Häkellyttävä ero johtuu lepakkoaasini... lohikäärmeeni pään hassusta asennosta. Kävimme siipien epämääräisyyden lisäksi keskustelua siitä, onko lohikäärmeilläkin tuollaiset hassunpyöreät töppöjalat. Onhan niillä. Typerä kysymys.Loharini siivet levitettynä. Pehmo kätkee sisälleen rautalankaluurangon, joten sekä siipiä, päätä että raajoja voi taivutella mielihalujensa mukaan soveliaisiin asentoihin. Minulla on heikkous kosteasilmäisiin ja epämääräisen hyväntahtoisiin eläimiin, joten tätä olentoa ei hyvällä tahdollakaan voi kutsua verenhimoiseksi tai edes kovin uljaaksi.

Sitä paitsi, mies ei ole vieläkään saanut omaa lohikäärmettään edes tunnistettavaan muotoon siitä huolimatta, että hän googletti avukseen piirroksen lohikäärmeen luurangosta sekä on tehnyt useita teknisiä suunnitelmia esimerkiksi siipien muotoilun oikeaoppiseen toteutukseen. Tällä menolla lepakkoaasini vie voiton kirkkaasti.