torstaina, kesäkuuta 05, 2008

Tyttö lehdellä

Aivan julmettua häsmäkkää töissä koko viikon. Innosta pinkeänä aloitin maanantaina ja onnistuin jopa eliminoimaan kahdeksan aamujen minussa aiheuttamat väristykset. Illat ovat menneet pääosin koomatessa, paitsi eilen, jolloin taivuin hyvän kelin suostuttelemana "ihan vaan pienelle kävelylle". Olen kai liian piintynyt bilsari, kun päädyin kuitenkin loppuajasta kävelemään kumisaappaissa ja itikoita vastaan pään yli vedetyssä hupussa ehdalle pikkusuolle. Mutta nättiä siellä oli auringon laskiessa ja läheisen järven ollessa pienityyni. Vähän vähemmän esteettistä oli muta, johon upposi helposti nilkkoja syvemmälle.

Nyt loppuviikosta alkaa ensimmäisen kerran tuntua, että minulla on omaakin aivotoimintaa, joten päätin päivitellä blogituista.Äitini antoi minulle Imatralla remutessani myös etukäteisen syntymäpäivälahjani. Siihen kuului useampi osa, mutta koska en tahdo esitellä ihan välttämättä saamaani kipukoukkua sekä muita perinnekaluja, lienee tämä vähiten riskialttein valinta. Äitini oli ollut isän kanssa reissullansa erään kotimaisen keramiikkapajan liepeillä. Nämä olivat nähneet juuri polttouunista tulleen keijuastian ja olivat todenneet, että tämä on pakko ostaa tytölle.


Vielä lähikuvaa keijusta lehden reunalla. Vanhukset olivat kollektiivisesti todenneet, että tämä on ihan heidän tyttönsä näköinen (Rehellisenä reunahuomautuksena todettakoon, etten ole todellisuudessa läheskään yhtä eteerisen näköinen, joskin minunkin kasvoni ovat tuollaiset pyöreät ja ihoni kesäisinkin neuroottisen vaalea. Nykyiseltä tukkalookiltani en myöskään muistuta keijua pienimmässäkään määrin, mutta vuosikaudet viihdyin pitkässä vaaleassa sekä luonnonkiharassa tukassa, joten mielikuvien yhdenmukaisuus sallittakoon heille). Ihastuin yhtä kaikki tähän keijukaiseen ja se onki saanut kunnian pidellä lehdellään korvakorujani sekä muita pieniä koruja.

Vielä loppuun viikon kasvielämys: Ollessani polviani myöten suossa ja taivaltaessani edestakaisin bongasin kokonaisen parvellisen raatteita. On se vaan nätti kukkiessaan!

Ei kommentteja: