keskiviikkona, toukokuuta 07, 2008

Lily Lolo

Näköjään tekstieni teemat pomppivat laidasta laitaan entistä aktiivisemmin. Käsityöt ovat olleet hitusen jäässä muiden hässäköiden takia, joten olenkin sitten tarjotellut kaikenlaista vaihtoehtoista kamaa elostani sitten tämän lomassa. Linja tulee näköjään jatkumaan myös tänään ja näillä näkymin myös jatkossakin.

Tänään sukellan siis sulavasti akvaarion sisustamisesta mineraalimeikkeihin. Koska jatkuvasti ympärilläni ihmiset kohisevat mineraalimeikeistä ja niiden taianomaisesta vaikutuksesta iholle, minunkin uteliaisuuteni heräsi. Ikuisena atoopikkona ja kuivanahkana olin/olen hitusen skeptinen sen suhteen, voiko kokonaan jauhemainen meikki toimia tällaisella naamalla. Toisaalta minua houkuttaisi käyttää meikkiä, joka koostuu vain neljästä ainesosasta sen satakohtaisen tuoteaineluettelon sijaan, joka yleensä löytyy suurimmasta osasta meikkituotteista. Niinpä päädyin loppujen lopuksi tilaamaan näytepurnukoita Lily Lolo -nimisestä brittipuljusta.

Tilasin kolmea eri sävyistä meikkivoiteen vastiketta sekä näytteet poskipunasta, peiteaineesta sekä puuterista. Mukaan tarttui myös yksi minulle epätavallisen värinen luomiväri ihan oikeana pakkauskokona. Koko kokeilu maksoi minulle posteineen noin 13 euroa, mikä on mielestäni sangen kohtuullinen hinta. Maksu onnistui Visa Electronilla, mistä paljon pisteitä firmalle (Olen hopeaa ja muita korujuttuja tilatessani usein tuskaillut sitä, ettei Electron tahdo käydä missään, vaan aina vaaditaan sitä ihan oikeaa luottokorttia). Toimitus oli nopea ja sujuva. Purkit olivat sangen suloisia ja käteviä, mutta samaa ei voi sanoa minigrippusseissa saapuneista poskipuna ja peiteainenäytteistä. Niitä ei tahdo saada pussista ulos millään ja usein siinä vaiheessa puolet aineesta on jo jossakin ihan muualla.

Minulla ei ole oikeaoppista kabukia, joten päätin tyytyä omista varastoistani löytyviin harjoihin ja huiskuihin. Meikkivoidetta vastaava pohja-aine on kahden päivän testissä osoittautunut sangen toimivaksi. Se peittää, mutta kasvoilta on oikeasti miltei mahdotonta erottaa, että minulla olisi mitään meikkiä ylläni. Kesto on ainakin itselläni samaa luokkaa kuin marketin meikkivoiteissa eli sangen ok. Vähän kerrassaan alkaa vaikuttaa siltä, että saattaisin hyvinkin olla suosiollinen ajatukselle, että vaihtaisin kokonaan perinteisestä meikkivoiteesta mineraalimeikkeihin. Sen verran positiivinen tämä kokemus on ollut.


Lisäys:

29.9.2011

Koska tämä postaus näyttää jatkuvasti keikkuvan blogini suositumpien joukossa, ajattelin nyt huomattavan paljon viisaampana jakaa lisää aiheeseen liittyviä kokemuksiani. Mineraalimeikit jatkoivat voittokulkuaan meikkipussissani ja niiden määrä kasvoikin ekan kokeiluni jälkeen jatkuvasti.

Nykyisin käytän siis kokonaan mineraalimeikkejä eli siirtymä tapahtui lopulta sangen kivuttomasti. Lily Lolon lisäksi testarin bareMineralsin aloituskitin sekä Everyday Mineralsin tuotteet. Näistä jälkimmäinen jämähti vakikäyttöön, kun oikea pohjaväri löytyi ongelmitta. Myös täältä voi tilata pelkkiä testereitä postikulujen hinnalla. Varsinaisista meikkipohjista minulla on pohjoismaisen vaaleana, mutta ihon punertavan pohjasävyn takia valikoitunut Fair Medium, joka taittaa esimerkiksi Fairiin verrattuna selkeästi punervaan. Meikkipohjan laatuna on matte, jonka pitäisi hillitä kasvojen kiiltoa. Tämän lisäksi käytän tavallisessa meikissäni pohjalla vihertävään taittavaa pohjaväriä punaisuutta häivyttämässä, peiteväriä sekä puuteria. Tällä yhdistelmällä meikkipohja on peittävä, mutta näyttää edelleen luonnolliselta. Meikkipohjani olen tilannut varsinaisessa tuotekoossa ja minulla se purkki kesti päivittäisessä käytössä miltei vuoden. Kun tuotteen hinta on 12 dollaria ja olisin samassa ajassa käyttänyt vähintään kaksi tuubia perinteistä meikkivoidetta, touhu alkaa olla taloudellisestikin sangen kannattavaa.

Silmämeikin puolella olen käyttänyt erilaisia mineraaliluomivärejä eri lafkoilta vaihdellen. Kaikissa on todella runsaasti pigmenttiä ja esimerkiksi tässä postauksessa tilaamastani luomiväristä on valtaosa jäljellä, vaikka olenkin sitä aktiivisesti käyttänyt. Pigmentin määrä on vain niin huima, että väriä saa käyttää todella kevyellä kädellä.

Sen sijaan bareMineralsin aloituspaketti oli mielestäni jopa ulkomailta tilattuna kallis. Paketin sävy oli vaalea, mutta mukana tulleista sävyistä pystyin testikäyttämään vain toista, sillä toinen sävyistä oli todella voimakkaan keltainen. Siveltimet jakoivat mielipiteeni pitkään todella voimakkaasti kahtia. Ensiksi vihasin niiden karkeutta, sitten muita kokeiltuani totesin ne yllättävän toimiviksi ja nyt olen taas jossakin vihan ja rakkauden höttöisessä välimaastossa. Peitesivellin osoittautui miltei paketin parhaimmaksi, se toimii rakenteensa puolesta jo itsessään peitetuotteena, kiinnittäähän se peitevärin paksuna kerroksena haluttuun kohtaan.

Yleisesti ottaen: atoopikkona, jonka nahka tuppaa tukkeutumaan ja kiiltelemään jatkuvasti, tuotteet vähensivät finnien määrää ja naama tuntuu kestävän vähän paremmin. Kiiltely väheni jonkin verran. Tuotteet eivät ole aiheuttaneet ärsytystä tai muitakaan ongelmia. Suosittelen siis lämpimästi.

Kysykää ihmeessä, jos aihepiiri kiinnostaa, koetan vastailla parhaani mukaan omien kokemusteni valossa!2 kommenttia:

MouMou kirjoitti...

Ihanan pikkuisia purnukoita!:D<3

Annis kirjoitti...

MouMou, ne ovat kerrassaan herttaisia :) Alunperin asennoiduin siihen, että kaikki tulee jossakin minigrip-pusseissa, joten nuo minipurnukat olivat ihana yllätys. Sisäinen tavarankerääjäni päätti välittömästi, että purkit on sitten niiden tyhjennettyä säilytettävä: "Siis noissahan voi säilyttää vaikka mitä, siis vaikka mitä... No ainakin ne on suloisia"