lauantaina, huhtikuuta 19, 2008

Elämää seminaarien jälkeen

Viime aikoina en ole saanut hässäköiltäni tehtyä koruja käytännössä lainkaan. Virkannut olen telkkaria katsellessa ja kesäkassikin valmistui. Kunhan saisin siitä aikaiseksi kuvan, jossa kyseinen viritelmä ei näytä aivan niin rujolta kuin se tuppaa yleensä tekemään. Yhtä kaikki, komeroissa on yhä kilotolkulla tehtyjä koruja, joita en vain syystä tai toisesta ole saanut altistettua kameran alle. Nyt paneuduin vihdoinkin gradusemmani tiukasti selättäneenä asiaan ja sain osan kuvatuksi. Lisää on vielä tulossa (Pakko vielä todeta semmoista, että en ole varmaan pitkään aikaan jännittänyt niin paljon kuin niitä ennen. Onneksi kaikki sujui hyvin ja sain jopa kehuja!)


Tästä kaulakorusta on nousemassa hyvää vauhtia henkilökohtainen suosikkini. Minulla on taas ruskea kausi menossa, joten käytän paljon ruskeita vaatteita. Ne tietysti vaativat seurakseen koruja, minulla kun ei ollut entuudestaan ruskeita killuttimia kovinkaan kattavaa kokoelmaa. Niinpä tein Luxonian hopea-alesta ryöväämästäni lehtiriipuksesta, savukvartsista sekä kuukivestä tämän kaulakorun. Jostakin syystä olen aivan ihastunut savukvartsin ja kuukiven yhdistelmään, värit tuntuvat jotenkin olevan niin luontevat keskenään.


Tietenkään en voinut olla tekemättä kyseiselle kaulakorulle rannekorua kaveriksi. Materiaalit samat kuin yllä, joskin lisäsin koruun roikkumaan vielä savukvartibrioletin. Pidän siitä, että rannekorusta roikkuu objekteja, joten tätäkin on tullut käytettyä aktiivisesti.Koska ylipäätään huomasin, että minulta puuttuu useampaankin väriin sointuvia korukokonaisuuksia, päätin jossakin vaiheessa tehtailla etenkin rannekoruja. Niitä käytän kuitenkin enemmän kuin kaulakoruja. Tämä violetti, kolmikerroksinen versio on tehty memorywireen ja siinä on noin kilon verran ametista erilaisissa muodoissa sekä joitakin lasihelmiä tunnelmaa luomassa. Koru on ollutkin ahkerassa käytössä etenkin juhlakäytössä. Kuvan kissankarvat kuvausrekvisiittaa.


Koska en tietenkään älynnyt lopettaa violettiin, piti tehdä vielä lämpimänsävyinen punertavan oranssi. Tässä on lasihelmistä, jaspiksesta ja tiikerinsilmästä lähtien vähän kaikkea, mitä kaapeista sattui löytymään. Yllätyksellisesti lämpimien sävyjen vieroksujana en kuitenkaan ole korua kertaakaan käyttänyt. Mutta onhan se toki hyvä, että se on olemassa. Jos joskus vaikka tarvitsisi juuri tiettyyn sävyyn mätsäävän korun. Joskus.


Ostin ennen joulua gold filled lankaa, jota sitten typertyneenä pyörittelin. Eihän mitään niin kallista sovi tuhlata kevytmielisesti! Lopulta päädyin taiteilemaan sen sekä kuukivieni avustuksella oheisen rannekorun. Pidän siitä valtavasti, koska se on niin siro ja hempeän kaunis valkoisen ja kullan yhdistelmineen. Toisaalta en taas koskaan ole osannut kultaa käyttää, joten se jäänee minulla laatikkoon, jollen keksi soveliasta kohdetta korulleni. Äitiä hieman mietin, koska hänellä on olemassa kultainen kuukiviriipus, jonka kanssa koru voisi toimia. Pitänee käydä testaamassa.

Ei kommentteja: