keskiviikkona, joulukuuta 20, 2006

Helmeilyä -taas

Olin kotipaikkakunnalla töissä muutaman päivän ja nyt pääsin vihdoinkin takaisin Jyväskylään. Koruja oli pinoissa odottamassa kuvaamista ja blogiin liittämistä, mutta tyypilliseen muistavaiseen tyyliini unohdin puolet kyseisistä koruista Imatralle. Jonkin aikaa siis saattaa vierähtää, ennen kuin saan kaikki korut kuvattua ja näytille. Etenkin korvakoruja olen tehtaillut urakalla. Myös erään kaulakorukokeilun tein virkkaamalla ohutta lankaa, lomaan helmiä ja sitten kieputtamalla sen kaulakoruksi, mutta sekin lojottaa Imatralla matkakassini päällä, joten tovin joudun vielä sen kuvaamista vartomaan.

Ohessa on kaulakoru, jonka saatoin vihdoinkin päätökseen. Käytin siinä kolmea eri sävyä vihreitä siemenhelmiä, lasihelmiä, vihreitä millefiorihelmiä sekä makeanvedenhelmiä (Jotka aina viereisistä helmistä riippuen näyttävät hohtavan eri väriä). Keskellä aventuriinidonitsi, johon tein kieputukset pehmeällä hopealangalla. Tästä tuli melkoisen kiva koru, jota olen pitänyt muutamia kertoja. Taitaa kuulua taas luokkaan "Jää minulle".
Tämän riipuksen tein nähtyäni jossakin Eni Okenin tekemän mosaiikkiriipuksen (Täytyy kyllä todeta, että minulla on matkaa kyseisen taiteilijan tuotoksia tarkastellessa. Paljonkin). Lähinnä tarkoituksenani oli vain kokeilla, mitä tapahtuu kun sotkee paljon erilaisia helmiä sekä hopealankaa. Pääasiallisesti tässä on siis kuitenkin käytetty sodaliittia, turkoosia, muutamaa kristallia ja makeanvedenhelmiä. Lopputulosta olisi tarkoitus viritellä vielä hieman, mutta nuoruus ei ole toistaiseksi antanut periksi moista. Käytin riipusta Heksa IV:ssä, kun en kyennyt parempaakaan amuletintapaista mistään niin lyhyellä varoitusajalla bongaamaan (Mistä tulikin mieleeni, villanuttuni valmistui myös ajoissa peliin. Pelissä tosin satoi vettä, mutta minulla ei ollut kyseisen vaatekappaleen ansiosta hetkeäkään kylmä).

Ohessa taas mustaa. Onyksia, tummia swarovskin kristalleja sekä balin hopeaa 0,6 mm hopealangassa. Korusta tuli (Vaikka itse sanonkin) kovin kaunis ja aloin himoita moista itsellenikin.

Ja loppuun (jottei elämä menisi liian vakavaksi) muutama telkkaria katsottaessa syntynyt sudenkorento siemenhelmistä. Näille ei ole vielä pyhää tarkoitusta siunaantunut, mutta ehkäpä teippaan ne rujoon tapaani pahaa-aavistamattomien ihmisten pakettien päälle ja katselen sitten aattoiltana vahingoniloisesti ilmeitä. Tai sitten en. Mutta mukava oli väännellä ohutta metallilankaa, joka taasen ei lainkaan pitänyt vääntelystäni ja katkesi punaisen yksilön kohdalla kaksikin kertaa. Mutta ainakin minä yritin.

Jahka saan uuden helmilastin (Pitäisi optimistisesti ajatellen olla parin tunnin päästä postiluukussani), käyn tekemään taas korvakoruja ja muutamia kännykkäkoruja. Laittelen sitten taas kuvia, jahka saan kameran ja pääsen netin äärelle. Lähden tämän viikon loppupuolella takaisin Imatralle joulun viettoon ja palaan vasta tammikuun alussa. Tilaustöistä saa siis tietoa sähköpostin välityksellä, mutta kuvatuksia en usko enää loppuviikon jälkeen nettiin laittavani esille ennen tammikuuta.

Ei kommentteja: