perjantaina, lokakuuta 13, 2006

Lakaten ja lohkeillen

Kokeilin tässä taannoin krakleerausta. Se nyt vain kuulosti hyvältä ja hauskalta tavalta koristella joitakin esineitä. Niinpä ostin lakkaa ja puisen laatikon. Värejä minulla olikin entuudestaan. Sulkeuduin kotiini tarkoituksenani luoda kynille sun muille tilpehööreille suloinen laatikko, jossa ne olisivat tallessa. Maalasin ensin pohjalle metsänvihreän kerroksen. Annoin sen kuivua yli päivän, sillä minulla ei ollut aikaa jatka työtäni. Sen jälkeen lakkasin sen krakleerauslakalla, annoin kuivua ohjeen neuvomat kaksi tuntia ja maalasin päälle uuden haaleamman vihreän kerroksen. Kädet jännityksestä täristen jäin odottamaan lopputulosta.

Laatikkoon ilmestyi muutama säälittävän pieni lohkeama, joista paistoi metsäinen vihreäni näyttäen lähinnä jonkin eksoottisemman eliön verisuonilta. Päällysvihreä oli jotakin salaperäisen suon vihreää, joten meinasin jo hetken lannistua ja heittää koko tekeleellä vesilintua. Koska laatikko mitä ilmeisimmin oli pilalla, päätin että voisin yhtä hyvin testata mikä lakkauksessani meni pieleen edellisellä kerralla. Niinpä sudin ennakkoluulottomasti lisää lakkaa karmivan vihreän pinnan päälle, odottelin tunnin ja iskin päälle hieman vihreällä murretun valkoisen värin.

Tadaa! Tällä kertaa lohkeilu alkoi heti, se oli selkeää ja tyylikästä. Lopputulos värimaailmoineen on yhä hieman arveluttava, mutta huomattava parannus alkuperäiseen. Lisäsin decoupagella joitakin muratinlehtiä mukaan, lakkasin koko pömpelin ja mätin sen sisuksiin kyniä. Ha! Sain sittenkin valmista, eikä laatikkoa tarvitse enää tuuppia roskikseen tai piilotella muiden tavaroiden alle, jotta uteliaat vieraat eivät näkisi sitä. Eihän tuo täydellinen ole, mutta sangen sopiva ensimmäiseksi kokeiluksi.

Ei kommentteja: